SON DAKİKA

Çanakkale şehitleri yorganda yaşayacak

Çanakkale Akşam Sanat Okulu usta öğreticisi Serpil Şahin’in başlattığı proje kapsamında, Türkiye’nin yanısıra Avustralya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerden gönderilen “kırkyama” parçalarıyla, “şehide anı” adı altında büyük bir yorgan oluşturulacak. Şahin, “İştirakçi kadınlar bu parçaların üzerine istedikleri mesajları, duyguları ve nereden katıldıklarını iğneyle işleyip bana yolluyor” dedi.
25 Şubat 2015, Çarşamba - 13:15
Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda usta öğretici olarak görev yapan Serpil Şahin’in kişisel çabasıyla başlattığı proje kapsamında, Türkiye’nin yanı sıra Avustralya, Yeni Zelanda, Almanya, Azerbaycan gibi ülkelerden kadınların gönderdiği “kırkyama” parçalarıyla “şehide anı” adı altında büyük bir yorgan oluşturulacak.
 
Şahin, projesinin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi destekli olduğunu söyledi. Şahin, projede yer almak isteyen kadınların kırkyama (kumaş artıklarını birleştirerek örtü, yorgan yüzü yapma işi) kumaşlarını kendilerine gönderdiklerini ifade ederek, “İştirakçi kadınlar bu parçaların üzerine istedikleri mesajları, duyguları ve nereden katıldıklarını iğneyle işliyor. Kargoyla bana yolluyor” diye konuştu.
 
2015 PARÇAYA TAMAMLANACAK
 
Projeyi sosyal medya üzerinden başlattığını, Türkiye genelindeki bu işe meraklı insanlara sosyal paylaşım sitelerinden ulaştığını aktaran Şahin, şöyle konuştu:
 
“Ağımız her geçen gün giderek büyüdü. Yeni Zelanda ve Avustralya’daki bazı kadınlara yine bu şekilde ulaştım. Şu anda projeye yurt dışından 70 parça ulaştırıldı. Bu parçalar 50x50 santimetre ebatlı. Kırkyama bloklarında Herkes dilediği gibi, istediği renklerde, motiflerde çalışsın istedik. Şu ana kadar elimizde yaklaşık bin 400 parça var. Hedefimiz 2015 parçayı bir araya getirmek. Bunlar birleştirilip, büyük bir yorgan oluşturulacak. Bu yorganı ilk aşamada özel bir mekanda sergilemek istiyoruz. Ayrıca, Asya ve Avrupa yakası arasında boğazdan teknelerle geçirmek istiyoruz.”
 
Barışı yansıtan önemli bir proje
 
Çanakkale Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Yasemin Şenol ise projenin öğretmenlerinin tamamen kişisel çabasıyla oluşturulduğunu bildirdi. Şahin’in ciddi bir çaba harcadığını dile getiren Şenol, şunları kaydetti: “Tüm Türkiye’ye yayıldığı kadar diğer ülkelere de yansımış. Biz bu aşamada girdik projeye. Çok da mutlu olduk. Projede amacımız yorgandan farklı yerlere kaydı. Birliktelik, beraberlik mesajı vermek için yapılmış bir yorgandı. Kadınların dayanışması, Çanakkale Savaşları’nda barışı yansıtan bir proje oldu. Bunu başarabilirsek çok güzel olacak. Belki 100-200 yıl sonra da bu proje sayesinde torunlarımız bizim isimlerimizi görecek. Böylelikle bir duygu seli oluşur diye düşünüyoruz.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler