SON DAKİKA

Mersin'de 4 boynuzlu yılan paniği

Geçtiğimiz Mayıs ayında Mersin'in Silifke ilçesinde dört boynuzlu yılan paniği yaşanmış, vatandaş yılanı avlamak için seferber olmuştu. Şimdilerde ise tüm aramalara rağmen bulunamayan dört boynuzlu yılanın efsane mi gerçek mi olduğu tartışılıyor.
11 Mart 2015, Çarşamba - 10:57
Geçtiğimiz mayıs ayında Mersin'in Silifke ilbir vatandaşın ’Boynuzlu yılan gördüm’ iddiası mahalleliyi tedirgin etti. İddia üzerine mahalle sakinleri ellerinde sopalarla boynuzlu yılan avına çıktı.
 
İlçe merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafedeki mahallenin dağlık alanında keçi yetiştiriciliği yapan Emine Sağır, boynuzlu yılan gördüğünü söyledi. Emine Sağır’ın bu iddiası üzerine mahalle sakinleri de boynuzlu yılan avına çıktı. Ellerine aldıkları sopalarla yılanın görüldüğü yere giden vatandaşlar, her yerde boynuz yılanı aradı.
 
’4 BOYNUZU VARDI’
 
Eşi Mustafa Sağır ile birlikte yaklaşık 4 metre uzunluğunda ve 30 santimetre kalınlığında boynuzlu bir yılan gördüğünü öne süren Emine Sağır şunları söyledi:
 
"Köpek havlamasını duydum ve baktığımda kayalarda büyük bir yılan gördüm. Boyu 3,5-4 metre, kalınlığı 30 santimetre vardı. Ayrıca 4 tane boynuzu vardı. Çığlık atınca çalılıkların arasına girip kaçtı. Yılanı birkaç kez daha gördük. Bir keçimizi de sokarak telef etti. 3- 4 günde bir keçilerin olduğu yere geliyor. Hayatımda hiç bu kadar büyük bir yılan görmedim. Sadece keçiler değil bizim de hayatımız tehlikede. Yetkililer gelip bu yılanı artık öldürür mü, yakalarlar mı bilemiyorum ama bizi bu dertten kurtarsınlar."
 
’YILAN İZİ BULUNDU’
 
Mahalle Muhtarı Nurettin keskin ise, vatandaşların zaman zaman yılanın görüldüğü mevkide ellerinde sopaladurumu Çevre İl Müdürlüğü’ne bildirdik ve yetkililer gelip incelediler. İzlerin yılana ait olduğunu söylediler. Durumu Ankara’daki yetkililere bildirip daha sonra yılanı yakalamak için çalışma yapacaklarını belirttiler. Ayrıca iki ayrı iz gördük. İlk gördüğümüz iz küçük ikinci iz ise büyüktü. Köy halkımız tedirgin.
 
"Geçimini hayvancılıkla sağlayan Mustafa- Emine Sağır çifti burada bir yılan gördüklerini söylediler. Biz de durumu Çevre İl Müdürlüğü’ne bildirdik ve yetkililer gelip incelediler. İzlerin yılana ait olduğunu söylediler. Durumu Ankara’daki yetkililere bildirip daha sonra yılanı yakalamak için çalışma yapacaklarını belirttiler. Ayrıca iki ayrı iz gördük. İlk gördüğümüz iz küçük ikinci iz ise büyüktü."
 
BOYNUZLU YILAN EFSANESİ DOĞRU MU?
?
Boynuzlu yılanlar, Anadolu'da oldukça yaygın hayvanlardır. Efsanenin her ne kadar doğruluk payı olsa da dört boynuzlu yılan, duyanlara inandırıcı gelmiyor.
 
Boynuzlu engerek yılanının baş tarafında küçük yapıda boynuza benzer bir yapıları vardır ve bu nedenle bu ismi almışlardır. Küçük hayvan grubu ile beslenirler hatta diğer yılan türlerini bile yerler. Yaz ortalarında 10 - 14 kadar yavru doğururlar boyları takriben 1m kadar olur. Tehlikede olduklarını hissetiklerinde saldırırlar"Boynuzlu" denmesinin nedeni burun ucunun gergedan boynuzu gibi küçük ve yukarıya doğru olmasından. Sırtta ayrıca koyu kahverengi, baklava deseni benzeri zikzak desenler bulunur. Beneklerin ortası kenarlara göre daha açık olur.
 
Kuyruğun uç kısımları genç bireylerde sarımsı pembe renkli olur. Başın üst kısmında küçük ve belirgin benekler bulunur. Karın bölgesi sarımsı beyaz ve küçük benekli olur. Hareketleri oldukça yavaştır. Eylül-Ekim'den Mart-Nisan'a kadar kış uykusuna yatarlar. , Boyları genel olarak 50-60 cm (erkekler en fazla 90 cm) kadar olur.
 
Üst çenelerinin ön tarafında, içi enjektör iğnesi gibi delik ve büyük zehir dişleri bulunur. Zehirleri insan için tehlikeli olabilir. Ancak üzerine basılmadıkça veya rahatsız edilmedikçe insanı ısırmazlar.
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler