İletişim dünyasına 1992 yılında katılan KONTV, bugün dünyanın dört bir yanına yayın yapıyor. KONTV’nin yayın ağını genişletmesinde ve milyonlarca izleyiciye ulaşmasında hiç şüphe yok ki Merhum Genel Müdür Dr. Ahmet Özcan’ın payı çok büyük… Tam 21 yıl oldu aramızdan ayrılalı… Konya’ya yaptığı hizmetler yıllar geçse de unutulmadı ve unutulmayacak... Yakınları, meslektaşları ve arkadaşları Dr. Ahmet Özcan’ı vefatının 21. yılında kabri başında dualarla andı.
KONTV’nin merhum Genel Müdürü Dr. Ahmet Özcan vefatının 21. yıl dönümünde Üçler Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Programa Anadolu Medya Grup (ANMEG) personeli, yakınları ve arkadaşları katıldı.
Kur’an-ı Kerim’in okunduğu ve duaların edildiği anma programında konuşan Merhum Dr. Ahmet Özcan’ın oğlu Mustafa Özcan "Rahmetli babacığım bu dünyadan eserler bırakarak giden bahtiyar insanlardandı” dedi.
Ahmet Özcan’ın eğitimci yönüne vurgu yapan oğlu Mahmut Özcan ise "İslam’ı en güzel şekilde yaşamaya çalışan ve çocuklarına da yaşatmaya, öğretmeye çalışan bir kimliğe sahipti” diye konuştu.
Eniştesi Mehmet Özgüzar da "Tarifi mümkün olmayan, çok değerli bir insandı” dediği Merhum Ahmet Özcan’ın insanlara ve özellikle talebelere duyduğu sevgiyi anlattı. KONTV Muhasebe Çalışanı Tahir Yılmaz ise "Kendisiyle bir müddet çalışma fırsatı buldum. Çok farklı, iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin” dedi.

"Misyonu ve vizyonu vardı"
Anma programında konuşan KONTV Genel Müdürü Şükrü Hıdıroğlu da Ahmet Özcan’ın yerinin doldurulamayacak bir kişi olduğunu söyledi. Hıdıroğlu "Rahmetlinin hakikaten bir misyonu ve vizyonu vardı. Her şeyi tatlı dille, güler yüzle çözmeye gayret ederdi ve çözerdi” dedi.
Programına katılan ve aynı zamanda merhumun okul arkadaşı da olan Eski Konya Müftüsü Mehmet Emin Parlaktürk ise Ahmet Özcan’ın örnek bir hayat sürdüğünü ifade etti. Parlaktürk "İsmiyle müsemma olan bir kardeşimizdi. ‘Ahmet’ biliyorsunuz övülmeye layık olan, methedilmesi gereken anlamındadır. O da gerçekten ismine layık bir şekilde hayatını sürdürdü ve Rabbine kavuştu” dedi.

KONTV Haber Dairesi Başkanı Mustafa Tatlısu ise Ahmet Özcan’ın çizdiği yoldan gitmeye devam edeceklerini belirtti. Tatlısu "Fevkalade önemli bir insanı çok genç bir yaşta kaybettik. Ben bir kez daha Cenab-ı Hakk’ın kendisine rahmetiyle muamele etmesini niyaz ediyorum” dedi.
KONTV Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay da Türkiye’de İslami televizyon yayıncılığının öncü isimlerinden birinin de Ahmet Özcan olduğunu vurguladı. Bay "Gururla ve güzellikle anlatmamız gereken bir husus var ki, onun yaklaşık 3 yıl devam eden medya yöneticiliği hayatında hem Konya’ya hem de Türkiye’ye model bir İslami televizyonculuk şekli bırakmasıdır” dedi.