SON DAKİKA

“Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi“ sertifika töreni gerçekleştirildi

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından “Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi“ kapsamında düzenlenen sertifika töreninde, Konya’da il merkezinde 11, ilçelerde 23 olmak üzere 34 yerel gazete olduğu dile getirildi.
Güncelleme: 04 Mart 2021, Perşembe - 14:18
Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından "Yerel Medyada İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi” projesinin sertifika töreni gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, "Umuyorum ki bu eğitimin sonunda yerel basının dijital ortamda gücü artacak, eğitime katılan her bir basın çalışanımızın motivasyonu artacak, bilgi ve becerileri verimli hale gelecektir” şeklinde konuştu.
Mütevazi fakat son derece önemli bir adım
17 ders başlığıyla 2 öğretim görevlisi tarafından 25 kursiyere verilen eğitim programıyla, yerel basın çalışanlarının dijital habercilik anlayışını daha iyi bir şekilde kavrayarak, içerik oluşturma becerilerinin artmasını sağlamaya yönelik eğitim verildi. Sertifika dağıtım töreninde konuşma yapan Cavit Erkılınç, "Gerçekleştirdiğimiz bu projeyle birlikte sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün artırılmasına dair katkı sunulması düşünülmüş olup, bu çerçevede temel gazetecilik alanına ilişkin bilgilerin yanı sıra kursiyerlerimiz, dijital yayıncılıkla beraber uzman habercilik alanlarında da eğitime tabii tutularak bu alanlarda gelişimleri sağlanmaya çalışılmıştır. Basın İlan Kurumu ve Mevlânâ Kalkınma Ajansı desteğiyle Konya ilimizde gerçekleştirilen "Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Eğitimi” projesi bu yönde atılan mütevazi fakat son derece önemli bir adım olmuştur. Umuyorum ki bu eğitimin sonunda yerel basının dijital ortamda da güçlü olması, nitelikli haber yazma ve değerlendirme, kaliteli hizmet etme istek ve arzusunun uyandırılması, okur sayısının artması, sosyal medyada yer alma, yerel basının dijital gazeteciliğe geçişine zemin hazırlama konularında eğitime katılan her bir basın çalışanımızın motivasyonu artacak, bilgi ve becerileri verimli hale gelecektir” ifadelerini kullandı.
Geleneksel gazeteciliğin ivme kaybettiği görülmektedir
"Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi Projesi” sertifika töreninde konuşan Mevlânâ Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı, "Bizler, şehrimizde faaliyet gösteren ve köklü bir geçmişe sahip olan yerel basın kuruluşlarımızın dijital dönüşüme ayak uyduracak birikim ve altyapıya sahip olduklarının yakından şahidiyiz. Bu noktada, ajansımızın da desteği ile Konya ilinde yayınlanan ve resmi ilan yayınlama hakkına haiz gazete işletmelerinin internet haber sitelerinin geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen bu projenin yerel basın kuruluşlarımıza ve onların değerli mensuplarına katkılar sunacağına olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.
Anadolu basını savunucu olmuştur
Mevlânâ Kalkınma Ajansı 2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen, "Yerel Basında İnternet Haberciliğinin Geliştirilmesi” Eğitimi Projesi kapsamında 1-5 Mart 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitime katılım sağlayan yerel basın çalışanları belgelerini aldı. Yerel basın çalışanlarına belgeleri Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Cavit Erkılınç, Mevlânâ Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri İhsan Bostancı ve ANMEG Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nurettin Kılıç tarafından takdim edildi.
Program sonunda eğitimi değerlendiren Kılıç, "Gerçekleştirilen eğitim projesinden dolayı yetkililere teşekkürlerimi sunuyorum. Ancak gerek burada bulunan Basın İlan Kurumu, Mevlânâ Kalkınma Ajansı yetkilileri, gerekse de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan, Anadolu basınının Anadolu ruhuna uygun olarak desteklenmesini istiyorum. Çünkü Anadolu basını bütün olağan üstü hallerde vatanının, milletinin, inancının ve değerlerinin yanında durarak savunucusu olmuştur” dedi.

Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler