SON DAKİKA

Ankara’dan Şanlıurfa’ya “mektuplu“ gönül köprüsü

28 Mayıs 2016, C.tesi - 10:32
ŞANLIURFA (AA) - Ankara’da bir okul tarafından başlatılan "Birlikte oynayalım" projesi kapsamında Şanlıurfalı ve Ankaralı öğrenciler, halk oyunları ekibi oluşturdu.

Ankara Ayten-Şaban Diri Ortaokulu tarafından hazırlanan ve Ankara Kalkınma Ajansınca desteklenen proje kapsamında Ankaralı öğrenciler ile Şanlıurfa Osman Ertürel Ortaokulu öğrencileri arasında kaynaşma sağlanması amacıyla yaklaşık 5 ay önce gönül köprüsü kuruldu.

İlk olarak öğrenciler arasında mektuplaşmayla başlayan gönül köprüsü, daha sonra hediyeleşmelerle arkadaşlığa dönüştü. Her iki okulun öğrencilerinin ortak olarak çıkarmaya başladığı gazeteyle devam eden iş birliği, okullarda oluşturulan fotoğraf kulüpleri aracılığıyla açılan ortak fotoğraf sergisiyle devam etti.

Daha sonra her iki okuldan 32 öğrencinin katılımıyla aynı öğretmen tarafından Ankara ve Şanlıurfa’daki okullardaki öğrencilere eğitimler verilerek halk oyunları ekibi oluşturuldu.

Eğitimin ardından Ankaralı öğrenciler Şanlıurfa’ya gelerek mektuplarla tanıştıkları arkadaşlarıyla buluştu ve birlikte 4 gün boyunca Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Gezilerin ardından öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi, Şanlıurfa Osman Ertürel Ortaokulu’nda öğrenci ve velilerin de katıldığı etkinlikte gösterilerini sundu.

Ayten-Şaban Diri Ortaokulu Müdürü Tansel Yazıcıoğlu, ekkinlik ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, batının öğrencileriyle doğunun öğrencilerini kaynaştırmak amacıyla bu projeyi hazırladıklarını söyledi.

Projede öğrenciler arasındaki etkileşimi artırmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Yazıcıoğlu, "Bunlardan bir tanesi mektup arkadaşlığı etkinliği. Yaklaşık 6 aydan bu yana öğrencilerimiz Şanlıurfa’daki arkadaşlarıyla mektuplaşıyorlar. Daha sonra öğrencilerimiz birlikte gazete çıkarmaya başladılar. İlk iki gazetemizi çıkardık, 3. gazetemiz de şu anda baskı aşamasında." dedi.

Mektupla tanışan öğrencilerin oluşturdukları halk oyunları ekibiyle bir araya geldiğini ifade eden Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Usta öğretici bir hafta bizim öğrencilere eğitim verdi, bir hafta da Şanlıurfa’daki öğrencilere eğitim verdi. Daha sonra biz proje kapsamında öğrencilerimizi Şanlıurfa’ya getirdik. Öğrencilerimiz Şanlıurfa’daki mektup arkadaşlarıyla birlikte halk oyunu eğitimi aldı ve 4 günlük çalışmanın ardından başarılı, uyumlu bir gösteri sundular. Yine projenin başka bir amacı da kültürel geziler gerçekleştirmek. Bu kapsamda Şanlıurfa’daki arkadaşlarını yakından tanıma, tarihi ve turistik yerleri görme fırsatı buldular. Bunda aracı olduğumuz için de çok mutluyuz. Proje kapsamında gelecek hafta Şanlıurfa’daki öğrencilerimiz Ankara’ya gelecek biz de onları misafir edeceğiz. Burada yaptıkları halk oyunları gösterisini Ankara’da okulumuz öğrencilerimize ve velilerimize sunacaklar."

Osman Ertürel Ortaokulu Müdür Yardımcısı Hasibe Gülsoy da okullarındaki 350 öğrencinin Ankara’daki arkadaşlarıyla mektuplaştığını belirtti.

Öğrencilerin mektuplarla birbirlerine çizdikleri resimleri de gönderdiğini kaydeden Gülsoy, "Birbirlerine gönderdikleri mektuplarda, resimlerde ve hediyelerde o kadar duygu verici şeyler vardı ki bizlerin bile çok hoşuna gitti. Biz öğretmenler bile kendi aramızda mektuplaşmaya başladık. Bu proje sayesinde aramızda mesafeler olsa bile aynı dili konuştuk. Ankara’daki öğrenciler Şanlıurfa’ya geldiklerinde mektuplaştıkları arkadaşlarını isim vermeden tanıyabildiler. Çocuklarımız yazdıkları mektuplardan birbirlerini tanıdılar bu çok güzel bir duygu." diye konuştu.

Ankaralı öğrenci velisi Hülya Türker ise oğlunun Şanlıurfalı arkadaşıyla kurduğu mektup arkadaşlığının çok güzel olduğunu ifade etti.

Oğlunun mektup geldiği günlerde çok heyecanlandığını dile getiren Türker, "Mektuplaşmayla birlikte çocuklarımız minik minik hediyelerle birbirlerini sevindirdiler. kitaplar paylaştılar, bulmacalar paylaştılar, şarkılar yazdılar. Çok güzel bir iletişim kurduk. Özellikle Şanlıurfa’ya geleceğimiz zaman çocuklarımız çok heyecanlandı. Buraya geldiğimizde çocuklar tarafından çok sıcak bir karşılama yapıldı. Burada çocuklarımız çok çabuk kaynaştılar. Proje amacına ulaştı hem çocuklar açısından hem de biz veliler açısından çok güzel oldu." şeklinde konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler