SON DAKİKA

Çadırda yaşayan Halepli aileye yardım

15 Ocak 2017, Pazar - 03:45
ŞANLIURFA (AA) - Suriye’nin Halep kentinde yaşarken rejimin saldırıları ile çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’ya gelen, burada kurdukları çadırda hayata tutunmaya çalışan 7 kişilik aileye yardım eli uzatıldı.

Halep’teki saldırılar nedeniyle küçük yaştaki 4 çocuğu, eşi ve kardeşiyle yaklaşık bir ay önce merkez Eyyübiye ilçesine gelen Suriyeli Muhammed Haci’nin yaşadıklarına hayırseverler duyarsız kalmadı.

Boş arazide ağacın altına kurdukları çadırda kalan, çevreden topladıkları çalıları tenekede yakarak ısınmaya çalışan aile için harekete geçen Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu üyeleri, savaş mağdurlarını ziyaret etti.

Platform üyeleri, aileye, yatak, battaniye, gıda, soba ve giysi yardımında bulundu.

Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basında yer alan haberlerin ardından çalışmalara başladıklarını ve aileye ulaştıklarını belirtti.

Çadırda ziyaret ettikleri Suriyeli aileye yardımda bulunduklarını anlatan Gerem, "Yıllardır bu gibi zor durumdaki ailelerle karşılaşıyoruz. Bu, savaşın ne kadar kötü olduğunu gözler önüne seriyor. Soğuk ve yağışlı kış günlerinde ailemizin burada yaşamasına müsaade edemezdik. Arkadaşlarımız çalışmalara başladı. İnşallah en kısa sürede onları uygun bir eve yerleştireceğiz." dedi.

Muhammed Haci de olumsuz hava şartları nedeniyle zorluk yaşadıklarını, yardımlar sayesinde rahat bir nefes aldıklarını ifade etti.

Öte yandan, ülkenin çeşitli kentlerinden hayırsever vatandaşlar da yardım ulaştırmak için aileyle irtibata geçti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler