SON DAKİKA

Edirne’deki Büyük Sinagog’ta fotoğraf sergisi

21 Nisan 2017, Cuma - 20:15
Farklı inançlardan 5 fotoğrafçının eserlerinden oluşan "Cuma, Cumartesi, Pazar" sergisi yarın Edirne Büyük Sinagog’ta açılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Edirne Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, birlikte yaşamayı, sevmeyi, ötekini anlamayı, saygı göstermeyi, anlatmayı ve bunları yeni kültürlere tanıtmayı amaçlayan 5 fotoğrafçının, belgesel fotoğraflarla halklar arasındaki bağın daha da kuvvetlenmesine aracılık ettiği belirtildi.

İnançların, insanoğlunun varlığı kadar eski ve dünyada renkliliğin kaynaklarından olduğu aktarılan açıklamada, birbirinden farklı uygulamaları, örf ve adetleri olsa da tüm dinlerin birliktelik, birbirini sevme, ötekini tanıma ve saygı gösterme mesajı bulunduğu vurgulandı.

Tarih boyunca birçok kültürün izlerinin yok olduğu anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu yok oluş ve kayıplar, asırlardır birlikte yaşamış ve yaşamakta olan halklar arasındaki bağların da zayıflamasına neden oluyor. Farklı dinden, mezhepten ve toplumdan beş fotoğrafçı, bu sergide fotoğrafın görsel dili sayesinde, ötekini anlamayı ve yeni kültürlere tanıtmayı amaçlayarak, halklar arasındaki bağın daha da kuvvetlenmesine aracı olmaya çalışıyor. Görsel sanatlarda, özel olarak da belgesel fotoğrafta, hiçbir konunun sonu yoktur. Zaman ve mekan süreci içinde doygunluğa ulaşan konular, paylaşma zeminine ulaşır."

Alberto Modiano, Berge Arabian, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan ve Niko Mangini’nin fotoğraflarından oluşan sergi, yarın Edirne Büyük Sinagog’ta 16.30’da açılacak.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Türk Musevi toplumu yönetiminin katkıları ile sanatseverler ile buluşacak sergi, 22 Şubat’a kadar açık kalacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler