SON DAKİKA

“Selçuk Ural’a Saygı Gecesi“

19 Kasım 2017, Pazar - 16:40
İSTANBUL (AA) - Beşiktaş Belediyesi tarafından 153. kez düzenlenen "Ustalara Saygı" programının konuğu müzisyen Selçuk Ural oldu.

Ural, Abbas Ağa Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte "Dertlerimi Zincir Yaptım", "Güle Güle Sana", "Aşkın Mapushane", "Serseri" ve "Şarkılı Kahvenin Şarkıcısı" gibi şarkılarını seslendirdi.

"Selçuk Ural’a Saygı Gecesi" başlıklı programda basın mensuplarına açıklamada bulunan Ural, müzik hayatına 19 yaşında başladığını, ilk plağını ise 1967’de çıkardığını söyledi.

Ural, yaz sezonu boyunca Bodrum’da konserler vermeye devam ettiğini belirterek, sanat hayatının 50. yılında, dünyada ilk kez yapılan bir projeye imza attıklarını dile getirdi.

Projeye ilişkin bilgi veren Ural, "İşitme engelli çocuklara şarkı söyletiyoruz. 4 aydır devam ediyor. Ekim’de de onun konserini yapacağız. Dünyada ilk defa işitme engellilere şarkı söyleteceğiz. 6-15 yaş arası çocukları eğitiyorum ve çalıştırıyorum." dedi.

- 50 yılda onlarca albüm

Ural, Ekim’de yeni albüm çıkaracağının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Hayat devam ediyor. Akış devam ediyor. Bizim toplumumuzun balık hafızası var. Alıyor bitiriyor. Ben yine şükrediyorum ki 1967 yılından beri 40’tan fazla 45’liğim, 5 tane ’long play’im var. 2 tanesi de kaset. Dile kolay. Bu kadar albümü olan arkadaşlarımızın hepsini kaybettik. Cem Karaca, Barış Manço, Bertan, Tanju Okan, Kayahan kimleri kaybetmedik ki? Hangisine tam layıkıyla saygı gösterebildik? Hiçbirisine. Biz böyle bir ülkeyiz."

"Sanat Güneşi" olarak anılan Zeki Müren’den eğitim aldığına dikkati çeken Selçuk Ural, "Bize önderlik, hocalık yapmıştır. Hakikaten çok güzel Türkçesi vardı ve ilk plağımı öyle doldurdum. Sonra Sezen Cumhur Önal’la 14-15 tane plak yaptım." dedi.

Yaklaşık 2 saat süren etkinliğe Ali Rıza Binboğa, Ersan Başbuğ, Ferhat Göçer ve Salim Dündar gibi isimler de katıldı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler