 
	 
  Budak, ilçede kapalı serada çilek üretimi yapmaya başlayan birkaç üreticiden birisi olduğunu söyledi.
Budak, ilçede kapalı serada çilek üretimi yapmaya başlayan birkaç üreticiden birisi olduğunu söyledi.  Yetiştirdiği çileğin kalite ve veriminden memnun olduğunu dile getiren Budak, "Hüyük çileği"nin, diğer bölgelerde yetişen ürünlere göre uzun süreli kasa dayanaklılığı nedeniyle tercih edildiğini aktardı.
Yetiştirdiği çileğin kalite ve veriminden memnun olduğunu dile getiren Budak, "Hüyük çileği"nin, diğer bölgelerde yetişen ürünlere göre uzun süreli kasa dayanaklılığı nedeniyle tercih edildiğini aktardı. Abdullah Budak, zengin aroması ile nam salan bu çileği, kışın da yetiştirip tüketiciye ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Abdullah Budak, zengin aroması ile nam salan bu çileği, kışın da yetiştirip tüketiciye ulaştırmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.  "Dubai, Katar ve Maldivler’e kadar çilek gönderiyoruz"
"Dubai, Katar ve Maldivler’e kadar çilek gönderiyoruz" Budak, "Seradaki kışlık ürünümü iki gün önce topladım, çilekleri sera üretiminin yaygın olduğu Adana’ya gönderdim. Türkiye’nin talep gelen her yerine çilek gönderiyorum. Ürün isteyen çok, yeter ki elinizde olsun. Çünkü Hüyük çileği olarak bölgede ün yaptık. Bölgede çalıştığım bir ihracatçı firma da var. Onun aracılığıyla bölgemizden Dubai, Katar ve Maldivler’e kadar çilek gönderiyoruz." dedi.
Budak, "Seradaki kışlık ürünümü iki gün önce topladım, çilekleri sera üretiminin yaygın olduğu Adana’ya gönderdim. Türkiye’nin talep gelen her yerine çilek gönderiyorum. Ürün isteyen çok, yeter ki elinizde olsun. Çünkü Hüyük çileği olarak bölgede ün yaptık. Bölgede çalıştığım bir ihracatçı firma da var. Onun aracılığıyla bölgemizden Dubai, Katar ve Maldivler’e kadar çilek gönderiyoruz." dedi. Serasının alanını, en az 2 bin metrekareye yükseltmeyi hedeflediğini kaydeden Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bu sene çileği, kilosunu 15 liradan verdim. Marketlerde 25-30 lira civarında bir fiyata satılıyordu. Antalya’da ise kilosu 12 liradan verdiler. Albion ve San Andreas cinsi çilek üretimi yapıyorum. Çileğimiz kaliteli olunca pazar sorunu bulunmuyor. Diğer yörelerde yetiştirilen çileklerin kasa ömürleri en fazla 2-3 gün oluyor. Bizim burada topladığımız ürünün kasa ömrü ise bir haftadır. Bizden çilek alan, dolabına atıyor ve rahat rahat tüketimini yapıyor, ’iki-üç günde bitireceğiz’ diye düşünmüyor."
Serasının alanını, en az 2 bin metrekareye yükseltmeyi hedeflediğini kaydeden Budak, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Bu sene çileği, kilosunu 15 liradan verdim. Marketlerde 25-30 lira civarında bir fiyata satılıyordu. Antalya’da ise kilosu 12 liradan verdiler. Albion ve San Andreas cinsi çilek üretimi yapıyorum. Çileğimiz kaliteli olunca pazar sorunu bulunmuyor. Diğer yörelerde yetiştirilen çileklerin kasa ömürleri en fazla 2-3 gün oluyor. Bizim burada topladığımız ürünün kasa ömrü ise bir haftadır. Bizden çilek alan, dolabına atıyor ve rahat rahat tüketimini yapıyor, ’iki-üç günde bitireceğiz’ diye düşünmüyor."
 
 
 En Çok Okunan Haberler
 
			 
			 
			 
			 
			 
			 
			