SON DAKİKA

Webhosting Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

29 Ekim 2021, Cuma - 12:50

 
En basit anlamıyla web hosting, web sitenizin internet üzerinde barındırılmasını sağlamak için izlere sunulan bir hizmettir. Web hosting hizmetini almadığınız zaman içerikleriniz herhangi bir şekilde kullanıcılar tarafından görüntülenemez ve domaininiz yayına geçemez. Web sitenizin bir sunucuda barındırılması ve ziyarete açık hale gelebilmesi için webhosting hizmetlerinden yararlanmalısınız.
 
Neden Webhosting İhtiyacı Duyulur?
 
Yeterli kişisel donanıma ve teknik donanıma sahip kişiler internet sitelerini kendi özel sunucularında barındırabilirler. Fakat bunu yapmak hizmet almaktan daha maliyetli ve uğraştırıcı olabilir. Çünkü kendi internet sitenizi bir sunucuda barındırabilmeniz için sürekli çalışması gereken özel bir güç kaynağına, pahalı bir sunucuya ve sıkıntılar ile baş edebilmek için özel bir ekibe ihtiyacınız olacaktır.
 
Statik IP adresi ve düzenli olarak donanımların bakımının yapılması gibi durumlarla da sık sık karşılaşabilirsiniz. Tüm bu detayları gözden geçirebilmek için yüksek bir teknik donanıma sahip olmanız ve maliyetinizin yüksek olması da gerekir. Web hosting hizmetleri sayesinde alan adlarınızın uygun ücretler karşılığında yayına alınmasını sağlayabilirsiniz.
 
Webhosting Türleri Nelerdir?
 
Hosting servisi sağlayıcılarının birçok farklı sunucusu bulunur. Bu sunuculardaki alanlar, internet sitelerini yayına almak isteyen kişiler tarafından kiralanabilir yapıdadır. Hosting servisi sağlayıcılarından bir alan kiralamanız yalnızca birkaç dakikanızı alır ve birkaç tıklama ile online olarak internet sitenizi yayına alabilirsiniz. Web hosting türlerini incelerken tamamen ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Böylelikle sorunsuz bir şekilde yararlanabileceğiniz hosting hizmetine sahip olabilir ve yayın konusunda herhangi bir problem yaşamamış olursunuz.
 
Kolay kurulum ile beraber çoğu firma sizlere ücret garantisi, 7/24 destek, düzenli veri yedekleme ve üst düzey güvenlik önlemleri de sunar. Hosting servisi sağlayıcısını seçeceğiniz zaman web hosting türlerini detaylı şekilde incelemeniz gerekebilir. Bunlar arasında paylaşımlı hosting ve VDS sunucu gibi iki ana kategori ortaya çıkar. Her hosting türünün kendi içerisinde avantajları ve dezavantajları vardır. Bu sebeple, satın alım işlemi öncesinde detaylar hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.
 
Paylaşımlı Hosting Nedir?
 
Paylaşımlı hosting, web hosting alanlarınızın diğer sitelerle paylaşılabilir olmasını sağlar. Web sitenize aylık ortalama olarak 40.000’den az sayıda ziyaretçi gelmesini bekliyorsanız paylaşımlı hostingi tercih edebilirsiniz. Bu hosting türünü satın aldığıınz zaman sizlere beraberinde ücretsiz alan adı, sınırsız e-posta hesabı ve küçük ya da orta ölçekli internet sitenizin ihtiyaç duyduğu depolama alanı da sunulur.
 
Günümüzdeki çoğu internet sitesi paylaşımlı hostinglerden yararlanarak yayına geçmektedir. Sunucuyu paylaşıyor olmak küçük işletme sahiplerinin siteleri için ve kişisel siteler için önemlidir. Aynı zamanda paylaşımlı hostingler ön yüklemeleri yapabilmek açısından da gereklidir.
 
VDS Sunucu Nedir?
 
VDS sunucular sayesinde hem kendi alanınızı paylaşabilir hem de aynı sunucudaki başka bir alanı özel olarak kullanmayı deneyebilirsiniz. VDS sunucular, web sunucularının belirli sayılarda bölümlere ayrılmasına ve ayrılan her bölümün birbirinden bağımsız farklı sunucular olarak çalışmasına imkan sağlayan özel bir hosting çeşididir.
 
VDS hosting hizmetinden yararlandığınız zaman internet siteniz bulutta birden fazla sunucu kiralamış olur. VDS hostinginde internet siteniz büyümeye başladıkça alanınızın da büyümesini sağlayabilen ölçekler söz konusudur. VDS’i binlerce farklı siteyi bünyesinde barındıran güçlü bir bilgisayar ağı olarak da görebilirsiniz. Kullandığınız bulut hizmetlerinin en avantajlı tarafı ise düzenli ve sabit ödemeler yapmak yerine yalnızca kullandığınız kaynaklar kadar ödeme talep edilmesidir.
 
İyi Bir Webhosting Nasıl Olmalı?
 
Yüksek sayıda hosting sağlayıcısı vardır. Bunlar arasından seçim yaparak doğru bir web hosting firması ile çalışabilmek için bazı detayları göz önünde bulundurmalısınız. Hosting servisi sağlayıcısının internet sitenizi ortalama ne kadar süre için yayınlayacağı önemlidir. Birçok sunucu sizlere %100 çalışma süresi sunduğunu söyler. Fakat durum gerçeklikte böyle olmayabilir. Bu sebeple, alışma süresi standartlarını göz önünde bulundurarak seçim yapmalısınız.
 
Disk alanları, web hosting servisi sağlayıcılarının sizlere özel tahsis ettiği depolama alanlarını tanımlar. İhtiyaç duyduğunuz disk alanı miktarı içeriğiniz, dosyalarınız ve sunucuda depolamayı istediğiniz genel verilere bağlı olarak değişebilir. Bu konudaki genel boyutlar dönemsel olarak da değişkenlik gösterebilir. Web hosting firmaları müşterileri için web sitesini oluşturmazlar. Fakat müşterilerin sitelerinin sorunsuzca çalışabilmesi için gerekli olan teknolojik desteği sağlarlar.
 
Bazı web hosting sağlayıcıları site oluşturmayı kolay hale getirebilen özel araçları sunabilirler. Web sitesi oluşturucuları sayesinde kodlama bilgisine sahip olmadan giriş seviyesinde bir internet sitesini aktif hale getirebilirsiniz. Sürükle ve bırak mantığı ile dizayn edilen siteler üzerinde kolaylıkla değişim de yapabilirsiniz. LimonHost web hosting seçeneklerine göz atarak fiyat karşılaştırmasında bulunabilirsiniz.
 
Domain ve web hosting fiyatları arasında firmaların fiyat politikaları değişkenlik gösterir. Aynı zamanda domain ve web hosting seçeneklerinin teknik özellikleri de fiyatları belirleyen unsurlar arasında yer alır. Limonhost firması bu noktada en ucuz domain alan adı sunarak ön plana çıkar. Güvenilir ve kesintisiz hizmet sunan firmanın seçeneklerine göz atarak projelerinizi hayata geçirebileceğiniz özel domainlere ve hosting alternatiflerine sahip olabilirsiniz.
 
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler