SON DAKİKA

Fiyat Performans Laptop Modelleri Laptop Önerileri 2021

11 Kasım 2021, Perşembe - 17:00

Hepinizin bildiği gibi son yıllarda alışveriş haftası olarak anılan kasım ayı geldi ve birçok kişi de bu ay içerisinde indirimlerden faydalanarak ihtiyacı olan laptop modelini almaya çalışıyor. Peki fiyat performans laptop modelleri neler? Aldığınız zaman uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz modelleri fiyat performans laptop listemizde inceledik! Hazırsanız listemize başlayalım.
  • Laptop Önerileri 2021
    • HP 15-dw3008nt
    • LENOVO IdeaPad 3 15IML05 
    • Huawei Matebook D 14 
    • ACER Nitro Ryzen 5
    • Apple Macbook M1

HP 15-dw3008nt
Öneri listemizin ilk sırasında 15-dw3008nt kod adıyla HP marka bir laptop bulunuyor. Laptopın özelliklerine baktığımızda ise birçok kişinin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini düşünüyoruz. Intel Core i5-1135g7 işlemciye sahip. Bu işlemci çok güçlü olmasa da dizi, film, ödev, basit oyunlar gibi ihtiyacını karşılayabilecek nitelikte bir işlemci. Bilgisayarın fiyatı 8 bin TL civarında ama siz 5000 tl laptop modellerine ihtiyacınız varsa bağlantı verdiğimiz sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

RAM kısmında ise laptop piyasasında klasik haline gelmiş 8 GB kapasiteli bir RAM yer alıyor. SSD kapasitesi 256 GB. Bize göre SSD kapasitesi yeterli değil ancak çok fazla oyun veya dizi-film indirmeyecekseniz işinizi görecektir.
Ekran kartı kısmında ise Nvidia GeForce MX350 yer alıyor. MX350 çok güçlü bir ekran kartı değil. Yani bu ekran kartıyla GTA 5, Pub G gibi oyunları oynamayı beklemek yanlış olacaktır. Ancak mühendislik öğrencileri bütçeleri daha yüksek laptoplar için yeterli değilse tercih edebilir.



LENOVO IdeaPad 3 15IML05 
Fiyat performans listemizin ikinci sırasında Lenovo’nun IdeaPad 3 modeli bulunuyor. Bilgisayar laptop ile basit işlerini halletmek isteyen kişilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikte. Yani yukarıda da bahsettiğimiz gibi dizi, film, ödev, online dersler, çok sistem gereksinimi gerektirmeyen yazılım işleri için ideal.
İşlemci bölümünde 10. nesil Intel Core işlemci görüyoruz. RAM de yukarıda olduğu gibi 8 GB. 256 GB depolama alanına sahip SSD’si bulunurken, ekran kartı olarak Nvidia GeForce MX130 bulunuyor. Bize kalırsa laptop birçok kişinin ihtiyacını karşılayabilir. Yani online toplantılar, excel, word gibi uygulamalarda sorun çıkarmayacaktır. Ancak oyun oynamaya beklentisiyle bu laptop modelini almak isterseniz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.
Son olarak laptop Windows 10 işletim sistemine ve 15,6 inç Full HD ekrana sahip.



Huawei Matebook D 14 
Listeye telefonlardan sonra bilgisayar konusunda da büyük atılım yapan Huawei marka bir laptop ile devam ediyoruz.
Bilgisayarın özellikleri fiyatına göre genel olarak başarılı. İşlemci olarak Intel Core i5 10210U işlemciye sahip olan bilgisayarın 8 GB RAM’i bulunuyor. Hafıza kısmında da 256 GB depolama kapasitesien sahip başarılı bir SSD’si mevcut. Ekran boyutu ise 14 inç.

Laptop oyun oynamak için ideal bir laptop değil, öncelikle bu durumu sizlere belirtelim. Ancak iş için, dizi veya film izlemek için, online toplantılara veya derslere katılmak için uygun bir model.
Neden oyun oynanmaz diyorsanız ekran boyutunun oyun oynatmak için küçük olduğunu söylemeliyiz. Yani 14 inç ekrana sahip bir bilgisayarda oyun oynamak, oyunlardan beklediğiniz keyfi almanızı sağlamayacaktır.
Bilgisayarın sevdiğimiz özellikleri arasında açma, kapatma düğmesinin parmak izi algılama özelliği de mevcut.

14 inç boyutunda bir ekrana sahip ve bu ekran 1920’ye 1080 piksel değerine sahip Full HD görüntü sunuyor. Ayrıca bu ekran IPS panele sahip.
Diğer yandan laptop yanınızda taşımak için de ideal çünkü 1,38 kg ağırlığında.

Günümüzde gizlilik büyük bir problem halini almıışken Huawei bu duruma başarılı bir çözüm sunmuş. Bilgisayarın kamerası gömülü bir şekilde duruyor. Yani siz kamerayı kullanmak için klavyede gizli olarak bulunan kameranın üstüne bir kere bastığınızda kamera ortaya çıkıyor.

Bizce listemizde alınabilecek en iyi laptop modellerinden birisi.



ACER Nitro Ryzen 5
ACER’ın çıkardığı Nitro 5 modeli listemizdeki gaming bilgisayar modellerinden birisi. Fiyatı piyasaya göre şu anda normal ve 9 bin TL civarlarında.
Bilgisayarın incelediğimiz diğer bilgisayarlardan farklı olarak işlemcisi Intel marka değil. Intel yerine AMD marka bir işlemci bulunan modelde AMD’nin Ryzen 5 4600 H işlemcisi bulunuyor.
RAM kısmında ise 8 GB’lık DDR4 bir ram mevcut. Depolama alanında da birçok modelde olduğu gibi HDD yerine 512 GB alana sahip bir SSD tercih edilmiş ki bu depolama alanı bizce yeterli.
Laptopın ekran kısmında ise 15,6 inçlik bir monitör mevcut. Bu ekran ise gücünü 4 GB’lık Nvidia GTX 1650 işlemciden alıyor.

Özetleyecek olursak tüm işlerinizi rahatlıkla halledebileceğiniz bir bilgisayar. İsterseniz yazılım, isterseniz oyun, isterseniz de tasarım için başarılı olduğunu söyleyebiliriz.




Apple Macbook M1
Apple’ın bilgisayarlarına zaten diyecek bir şey yok. Öyle performanslı bilgisayarlar ki 7-8 yıl belki de daha fazla rahatlıkla kullanabiliyor. Ancak M1 işlemciye sahip Apple marka bilgisayarlar 2020 ve 2021 yılına damga vurdu diyebiliriz.

Apple önceden Intel’in işlemcilerini kullanırken 2020 yılında kendi ürettiği ve geliştirdiği M1 işlemcileri kullanmaya başladı.

Bu M1 işlemciler ise o kadar hızlı ve akışkan bir bilgisayar deneyimi sundular ki birçok büyük teknoloji ve elektronik şirketi yazılımcıların ve geliştiricilerin üretkenliğini arttırmak adına M1 işlemcili Macbook’lara geçmeye başladı.
Yani M1 işlemcili Macbook’lar fiyatını sonuna kadar hak eden bilgisayar diyebiliriz. Ancak bu bilgisayarlarla oyun oynamak pek istenilen performansı vermeyebilir. Sonuçta 13 inç ekrana sahip ve 13 inç ekranda oyun oynamak eziyete dönüşecektir.

Diğer yandan mühendislik için kendilerien laptop arayan öğrenciler, yazılım geliştiriciler, tasarımcılar ve yüksek sistem gereksinimine ihtiyaç duyan kişiler hiç düşünmeden bütçesine uyduğu taktirde Apple Macbook M1 işlemcili bilgisayarları alabilirler.
 
 
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler